Nogmaals op verzoek: Patroon, Baret model 27, uit de Brei- en haakmode met Style Special (2010)

Door alle verzoeken om dit patroon, dat ik geregeld krijg, is mijn oog weer gevallen op dit modelletje . Ik denk dat ik die voor Kirsten nog maar eens een keertje ga haken. De pet was best snel af, alleen de klep laat ik achterwege, want toen ze ouder werd, duwde ze die naar binnen in de pet. Ik heb grijze wol liggen, dus… Lees verder Nogmaals op verzoek: Patroon, Baret model 27, uit de Brei- en haakmode met Style Special (2010)

Op verzoek: Patroon, Baret model 27, uit de Brei- en haakmode met Style Special (2010)

  

Bekende foto, mja, klopt! Deze baret kennen jullie al van vorig jaar. Die heb ik gemaakt voor mijn oudste dochter. De bijpassende draai-colsjaal is inmiddels bíjna af, moet alleen nog in elkaar gezet worden.

Nu kreeg ik vorige week een verzoekje… Lees verder Op verzoek: Patroon, Baret model 27, uit de Brei- en haakmode met Style Special (2010)

De baret met klep zonder losse draadjes… op model…

Alle draadjes heb ik daarnet netjes weggewerkt met een stompe naald, kon mijn oude vertrouwde naald niet vinden… Nou die naald van nu is me toch een stomp exemplaar zeg, niet doorheen te krijgen door mijn gehaakte randjes, maar is uiteindelijk wel gelukt…. pfew.

Lees verder De baret met klep zonder losse draadjes… op model…

Een tussendoortje… warme baret met klep…

Wat ik wilde gaan maken voor mezelf moet maar even wachten. Oudste dame kwam vrijdagochtend thuis met een heel pijnlijke kou in haar hoofd.  Ik wil dat ze vanaf maandag een goede muts tegen de ijzige kou op haar koppie kan zetten, zodat ze niet meer afgrijslijke hoofdpijn door de kou kan krijgen. In de weken met sneeuw en gladheid had ze geregeld een muts op, maar die was eigenlijk te klein, zat te strak en gaf een striem op haar voorhoofd, zo strak zat ‘ie. Lees verder Een tussendoortje… warme baret met klep…