Eigenwijze streepjesjurk, met tips en patroon

Tegen dit jurkje liep ik vanochtend op… ik dacht meteen DIE is MOOI!!! Maar ja… hoe doe je dat zonder een bestaand patroon… Nou… effe verder neuzen en zoeken… en gevonden…

 

 

 

  

Besef dat een patroon nooit helemaal exact kan zijn, maar dat hoeft ook niet, want als je zelf naait, kan je ook zelf veel veranderen en aanpassen. En met het gevonden patroon hoef je eigenlijk heel niet zo veel te veranderen, want de basis is goed.

KLIK op de link waar je dit patroon gratis kunt downloaden

Nou tada!!! Dit is hem… De basis heeft veel overeenkomsten. Alleen is het jurkje korter, mouwtjes zijn kort en zonder opvallende streepjesbies, is er een naad te veel bovenin en een naad te weinig onderin… maar dat is makkelijk te verhelpen…

TIPS:

Het bestaande patroon heeft een kortere rok, maar dat is een kwestie van verlengen. Je hoeft niet exact het streepjesjurkje te volgen, korter kan natuurlijk ook. Kijk wat jij het leukst vind… Bij het verlengen moet je wel in de gaten houden als je hem zo lang wilt maken als het gestreepte voorbeeld, dat je wel loopruimte hebt. Dus meet de zoom van de rok op, want anders wurm je je van de ene stap naar de andere stap en op je fiets stappen kan je al helemaal vergeten… dus… meten…

Ook de mouwtjes zijn korter en is een kwestie van verlengen. Lang of driekwart… daarin kan je je eigen smaak volgen. .

Dan heeft het originele patroon een naad te veel bij de schouder, dus plak dit paarse stukje patroon gewoon vast aan het zwarte stuk patroon…

De paarse driehoek zit bij het patroon een stukje hoger dan bij het streepjesjurkje… Je kan het zo laten of de lijnen een stukje verplaatsen naar beneden, zodat het zoals het streepjesjurkje tussen onderkant beha en bovenkant heup valt. 

Dan de mouwen… je ziet op de foto namelijk lange strepen lopen… Dat is een gedeelte van de mouw dat aan de achter-/binnenkant zit… Dus… trek een lijn op het mouwpatroon aan de naadkant dat aan de achterkant terecht komt… Ik denk dat de reep ca. 7cm is… maar kijk hoe breed het mooiste is met de stof die je gaat gebruiken, want het is het mooist als je exact hele strepen ziet en geen halve of zo.

De hals is afgebiesd met streepjesstof en is schuin geknipt. Dat geeft een leuk effect als bies en dan valt de bies véél mooier omdat ‘ie netjes plat valt en niet gaat wijken of lubberen.

Dan is het nog een kwestie van afstylen met leuke schoentjes… Je kan met de lange versie gaan flaneren, uit eten of naar een feestje. Een korte versie kan je gaan stappen, naar je werk, dagje shoppen, of gewoon omdat je zin hebt in een mooi en comfortabel jurkje!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *