KnipMode 10/2016

De cover van de Knip oogt in mijn ogen nogal ouderwets en dat komt met name door de stijve houding en de striksluiting van de blouse… doet mij denken aan de blouses van mijn oma… Had natuurlijk ook héél goed van nu kunnen zijn, maar naar mijn smaak is zo’n sluiting iets voor oma’s.

 

 

Wat een grote verandering is in dit blad, is dat je nu bij het foto overzicht van alle modellen, je van elk patroon een staand voor- en achterkant ziet… Helaas zie je niet goed de details, daarvoor zijn de fotootjes te klein, en staan ze onnatuurlijk stijfjes, maar roklengtes zijn in ieder geval nu duidelijk te zien! Ik had liever gehad dat de foto’s van de modellen per pagina gewoon staand zijn, want dan kan je de details ook staand bekijken… en dat is nu nog steeds wel eens zittend, zie hieronder…

  

Foto rok: Stof jacquard (Toptex). Is dit de secretaresselook uit de jaren 60? Die schoentjes, tas, ruit en strak truitje doen me daar aan denken. Qua model is het een eenvoudig rokje. Wat ik wel jammer vind is dat de zwarte bies, te zwaar is voor het rokje… Als het dat bordeauxrode/bruine uit het rokje had gehad, was het mooier geweest en meer in balans. Maar… eerlijk gezegd… zou ik die hele zware reep gewoon weg laten. Vind het zonder gewoon eenvoudiger en mooier.

Tasje staat super bij de rok… en ook de schoentjes zijn heerlijk tuttig en past super bij de rok… Maar beiden zijn van een andere planeet… dus… het bijt… Niet doen…  Kies voor stijl jut of voor stijl jul…

Foto jas: Stof wol (Toptex). Dit is een mooi model jas. Waar je heerlijk jurkjes onder kunt dragen of zoals hier lekker sportief… en ja… voor deze keer mogen de schoenen blijven, maar elders in het boekje zijn deze schoenen bij de outfit afgekeurd… dan weet je dat vast. De kleur van de jas is prachtig blauw, mooi met zilveren knopen, hou je van minder opvallend, dan gewoon de knopen in de tint van de stof nemen. Heerlijk hoog gesloten model, en bij warmer weer, twee knopen los en je hebt een normale openstaande kraag… Leuke sjaal erbij… Een mooitje zou Mima zeggen!

  

Foto trui: Stof double-face wollige tricot (Toptex). Oversizede trui in een lekker knal kleurtje. Die is heerlijk warm van deze stof en is super op een strakke broek of rokje. Het rokje zou ik lekker kort doen, maar nog wel zichtbaar natuurlijk, of juist héél lang, maar nog steeds strak! De trui heeft een opvallende ritjes op de schouders, lijkt je dat niet fijn dragen, ikzelf weet van mezelf dat ik die ritsen méga ga voelen, zal er een shirtje onder moeten dragen. Maar aangezien het voor de herfst/winter is is dat geen enkel probleem!

Foto blouse: Stof viscose met print (Hilco). Oef… de blouse van de cover… Weet je… als de dame nu gewoon gezellie in een bepaalde pose had gestaan, waarbij het model liet zien dat wat ze aan had supersonisch is en het een èchte must have is… dan had die blouse heel zo kwaad niet geweest, want het stofje is eerlijk gezegd nog wel gezellig van kleur… en ook als de dame van top tot teen te zien was… Mooie aqua oorbellen, bijpassende ring, goudvis gewoon op een tafeltje gepoot en onder de dame haar stelten mooie aqua hoge hakken… kijk… dan had het al weer héél anders getoond.

Maar helaas staat de dame als een standbeeld met een goudvis in haar handen… je ziet amper dat de blouse ook leuke details heeft aan de mouwen, mooi van stof en kleur is, en dat de combi van aqua, met geel lekker opvallend is. En wie dat draagt een bak lef heeft. Op een mooie jeans, zou de blouse ook héél anders hebben gestaan… misschien gewoon strik losgegooid… paar knoopjes open, hemdje piept er pietsie in decolleté of niet, maakt niet uit… Je kan met deze blouse best veel, zelfs als je niet van zo’n strik onder je strotje houdt… maar niet zoals hier getoond… da’s de indruk geven van een omablouse….

  

Foto jasje: Stof jacquard met zijde (toptex). Wat een vréselijke stofjescombi… tenminste… ik vind het hélemaal niks. Maar goed… het gaat over dit jasje…. lang colbertjasje om precies te zijn. Nou… die zit bij het model te ruim, ze zit… is verdacht… Hahaha ervaring van vroeger. Ik vind dit soort model jasjes alleen maar mooi als je zelf lekker lang bent. Zo’n turf als ik (1,68/1,69 dokter en paspoort spreken elkaar tegen) komt er niet mee weg. Ik heb misschien ook te brede heupen voor wat het allemaal niet zo charmant maakt. Dus… ben je lang… inclusief lange benen, dan is het een prima colbertjasje… maar neem wel alsjeblieft een ander stofje en ook een héél andere broek er onder… stoere jeans of zo… poesje is natúúrlijk een snoes.

Foto overgooier: Stof imitatieleer vintage-look (Quality Textiles). Gut… zoiets had ik aan toen ik 3 á 4 turven hoog was… maar dan met een bloemetjesstofje. De sjaal is om de boel op te leuken, omdat het wat leeg toont vermoed ik… maar beter geen sjaal dan een verkeerde… Dit is een verkeerde… De kleur van het jurkje komt er in voor… en voor de rest niet… Dan hadden ze misschien met sieraden iets moeten doen… of de halslijn lager, waardoor er een snippie van de blouse of shirt eronder te zien is. Óf maak er die strikblouse onder, heb je twee in één… kan je er tenminste niet een verkeerd sjaaltje bij dragen. Qua model is het denk ik meer geschikt voor de dames met wat rechtere bouw, en niet te veel hout voor de deur

De tas en schoentjes vind ik leuk… Alleen is niet mijn kleur helaas…

  

Foto top: Stof stretchcrêpe (Toptex). Ik dacht eerst dat het fotomodel schuin een tas droeg in dezelfde kleur als het stofje.. Ik weet niet of dat positief is hahaha. Op zich… De lengte van de top is perfect bij het rokje zo. Het geheel is lekker comfortabel dus een pondje te veel verdoezel je makkelijk en wat stevigere bovenarmen kan je denk ik ook wel prima kwijt. Dat er een flap aanzit heeft de top wel nodig, want zonder is het héél erg leeg… De tas is een hele leukerd bij het setje en geeft een vrolijke noot aan het geheel. De zonnebril zou ik niet in het wit doen, maar dat is natuurlijk mijn smaak hè.

Foto jurk: Stof tricot (Hilco). Het lijkt wel of ik naar een oude foto kijk uit jaren tig terug. De jurk is perfect van lengte voor de dames met stevige bovenbenen. Er zitten zakken in, dus het is een praktische jurk waar je ook nog een mobieltje in nood ergens kwijt kan.

Heeft niet mijn voorkeur buiten de deur, maar voor binnen de deur kan het best, als je in huis bezig bent en je móet persé bereikbaar zijn… Voor de rest zou ik zeggen dat ding kan héél goed op z’n rug liggen dus leg dat ding op de tafel… is een prima plek!!

Er is paspelband in het jurkje verwerkt en dat is een leuk accent, want anders was er van het knopenpad niks te zien geweest. En ook de manchetten waren zoek zoek geweest aan de mouw. Het storende aan dit jurkje vind ik, dat ze de rokdelen niet mooi hebben geknipt. Die hadden middenvoor en middenachter mooi moeten doorlopen in spiegelbeeld. Nu klopt het niet en dat is zonde… Want het kost even tijd, maar dan heeft die naad een twinkeling extra in het jurkje gehad. Ik zou zelf het jurkje in een mooie uni stof hebben gekozen met daarbij een mooi afstekende paspel, en ik zou het bovenste knoopje open gooien, want dat dichte gedoe daar bovenin, wordt ik niet vrolijk van. Een eenvoudige panty en mooie eenvoudige laarzen of schoenen met hak. Dat rommelige gedoe daar aan d’r voeten vind ik niks. Alpino is leuk, maar graag met een jas en niet met een jurk! De hond is natuurlijk een snoes, hahaha.

Stof jasje: Stretchgabardine (Nooteboom). Stof broek: Stretchjacquard (Nooteboom). Dit jasje is afgeleid van de militaire uniformen… Nou… ik leg eerder een link met Abeltje de liftjongen. Komt misschien door de papegaai en de pet… niet echt militaristisch… Door de link die ik leg, zou ik het jasje dus gewoon niet maken, waarschijnlijk als ik de link goed had gelegd ook niet, want militaristisch is mijn stijl gewoon niet.

De broek is, wat ik zo zie op de technische tekening, een mooie rechte broek met een hoge taille. Maar let op als je stevige bovenbenen hebt, dan wil de broekspijp daar wel eens blijven ‘hangen’ en dat is niet zo mooi. Dus knip wat meer naadtoeslag, zodat je ruimte hebt om te zorgen dat de broekspijp los zit. Ik vind de foto rechts bovenin, geen mooi beeld geven van de broek. Net of de broekspijp te kort is of zoiets… weet niet… Vind het niet mooi.

  

Op de catwalk waren er de afgelopen tijd veel Noorderlicht-prints te zien. Daarom heeft de Knip heeft speciaal voor haar lezeressen de panelprint Dennenbossen tegen het noorderlicht-decor ontworpen. De inspiratie is van een Jurk van Peter Pilotto, een outfit met sweater van Mary Katrantzou en de Mokkabruine tuniekjurk van Topshop.

Stof top: Kaki joggingstof (Nooteboom). Stof rok: Joggingstof met panelprints (TST stoffen). Als ze nu de laarsjes aan had gehad die rechts te zien zijn (van Tamaris)… dan had de boel geklopt. Die zwarte lompe knarren aan haar voeten slaan als een tang op een varken. De top vind ik een beetje vormeloos, zoals in de jaren 80 je ook van die vormeloze tops en sweaters had. Ik hou meer van snit, maar het zal héérlijk dragen. Tip… heb je zwembandjes op die lengte van de top… dan zou ik de top een tikkie langer maken, anders ben je steeds de boel naar beneden of goed aan het trekken.

De rok is super simpel te maken. Is perfect voor wie knotsknieën heeft. De sjaal vind ik super van kleur. Op de rok zou ik eerder een wat slankere top dragen c.q. een truitje of zoiets. Maar aangezien dit een beetje stoerig, in de bossen rondstruinende dame moet voorstellen kan het eigenlijk ook weer wel, mits andere schoenen!!!

Stof top: Joggingstof met panelprint (TST stoffen). Stof rok: Kaki joggingstof (Nooteboom). Kijk deze top is denk ik meer mijn ding. Het gekke is wel dat op de technische tekening geen reep stop op de schouders te zien is…. Die reep vind ik voor de print van het stofje storend en zou ik weglaten. De voorkant is een stukje korter dan de achterkant en loopt in een boogje. Het rokje is gewoon zo’n rokje dat ik als 12-jarige ook maakte. Héél simpel en snel is dat gemaakt. Heb je niet zulke slanke benen, gewoon het rokje verlengen. Check wel of dat met dit patroon kan, want je moet wel kunnen lopen. Kleine stapjes strompelen door de krapte van de onderkant van de rok is ook zo wat hè.

  

Stof overgooier: Suèdine (Nooteboom). Stof blouse: Viscose van Hilco. De overgooier valt door deze stof mooier, dan de eerdere versie van imitatieleer. Hier staat als tip nog bij dat ribfluweel ook wel leuk is om te gebruiken… dat is zeker zo, maar een mooie soepele jeans lijkt mij ook wel leuk… De rest van de outfit maakt het niet af… of juist wel, maar dan knock-out… De blouse is zó truttig onder de overgooier… en die schoenen… pffff… ik weet wel wat leukers is onder een overgooier, zelfs al wil je geen hakken of damesachtig elegant zijn, dan zijn er tig mooiere keuzes dan dit!

Stof jurk: tricot met bloemdessin (Nooteboom). Dit is een andere versie dan de jurk met alpinopet… De zakken zijn verdwenen, het kraagje is een halsboordje geworden, het paspelband is verdwenen, de rok is minder wijd en de mouwen hebben geen glad aansluitend boord, maar een manchet. Ik zou gewoon kijken welke onderdelen vind je het mooist.. Want jut en jul kan je gewoon van elkaar bietsen.

De stof vind ik véél te veel van van alles. En die schoenen… tsja… wat zal ik zeggen… Even iets anders… de huidkleur van haar gezicht is gelig vergeleken bij de huidkleur van haar hand… Staat héél raar en is niet alleen bij deze foto zo…

  

Stof blouse: Bordeauxrode crêpe (Nooteboom). Stof broek: Keperstof met stretch (Nooteboom). Op het eerste gezicht een leuk plaatje.. mits je die stropdas wegzwiept en het bovenste knoopje open. Blouse vind Bridget trouwens superleuk qua model en stofje. De schoenen zijn van de vorige pagina dus en met tsja… al duidelijk afgekeurd… De haren zitten soep… jammer, want een beetje gezellie kapsel doet veel voor het geheel. De omslagdoek vind ik super. De broek is  een leuk sluik modelletje, maar moet wel bij je lijf passen. Iedereen moet van zichzelf weten wat voor soort broeken er wel en welke niet bij je passen. Het voordeel van zelfmaakmode is, dat je patronen aan kunt passen…. ik zou bij dit patroon dus de bovenkant zo houden en dan de lagere regionen aanpassen op mijn stevigere bovenbenen en dat eventueel iets door laten lopen naar de onderkant, want het moet wel vloeiend overlopen.

Stof rok: geruite wol met polyester (Hilco). Stof trui: Double-face wollige tricot (Toptex).

De heerlijk oversisde trui van eerder, maar dan in een mooi kleurtje. Heerlijk zacht muisgrijs, dat werkelijk bij van alles past. De rok is een eenvoudige Schotse ruit, dan heb je niet veel qua patroon meer nodig. Een paar mooie plooien en dan is het resultaat al daar. Alleen nog de lengte bepalen of dat bij je past… Bij zo’n grote trui, zou ik het rokje niet te lang maken, anders wordt het zo lijzig.

De schoenen? Zwiep, plof in de kleding-schoenenbak bij mij een straat verder!

 

Stof Blouse: Viscose (Hilco). Stof rok: Spijkerstof (Hilco). Hier is de bies op het rokje mooier. Vind ik tenminste. Het had van mij ook met de buitenkant van de stof gemogen (er is namelijk de binnenkant van de stof gebruikt), maar oké…. vooruit dan maar. De panty en blouse slaan totaal de plank mis bij elkaar. De blouse, nou ja, oké dan, maar wel graag knoopje open. Mooie panty erbij en een eenvoudig schoentje, enkellaarsje, mag best wel een platkakkie zijn, maar niet dat logge geschut met veters. Mijn voorkeur zou zijn een mooie laars of enkellaars met hoge hak. De haren zijn ze volgens mij vergeten te doen, Doe er wat mee als je lang haar hebt. Pak wat plukjes en zet die gezellie vast of steek het op en trek wat plukjes aan de zijkant rommelig eruit, zodat je niet zo opgeprikt lijkt, want dat hoeft natuurlijk ook weer niet.

Stof jas: Gekookte wol met stretch (Nooteboom). De jas is een korte versie van de lange jas in het begin van het boekje. Hij staat leuk bij de rok en met de sjaal, die ietsjes losser mag, want ze wordt nog gekeeld zo.

Stof top: Stevige gestreepte tricot, blauwe joggingstof (Nooteboom). Stof broek: Stretchkatoen (Nooteboom). Zo… die witte dingen vallen wel héél erg op aan de voetjes. Niet naar kijken, gewoon doen alsof je ze niet ziet, want het staat geen potje met die grijze gemêleerde sokken. De top is gewoon simpel recht toe recht aan. De broek is dezelfde als bij het Abeltjesjasje en je ziet eigenlijk niks.  De belichting is niet goed geweest tijdens het fotograferen. De foto is véél te donker genomen, alle details zijn verdwenen in de donkerte en had even in Fotoshop opgehaald moeten worden… dat kan namelijk met Fotoshop, alles wat overbelicht is ben je kwijt, maar te donker daar kan de fotograaf nog veel mee!! Dus eh… bent u iets vergeten??

Stof jasje: Imitatiebont (Knipidee). Stof rok: Gabardine (Nooteboom). Goh… hoe is het mogelijk… Ik vind een ‘Tekenen zonder patroon’, oftewel hannessen met de gegevens die je hebt gekregen van de Knip, zo beroerd nog niet. Nu komt dat wel door het totaalplaatje. Ik vind de combinatie van kleuren leuk. De lengte rok met grote knopen, lief truitje en truttige strik… jaaaaaaa… ik geef het toe, truttig strik-omablousje die in dit boekje staat leuk. En natuurlijk ook de open schoentjes met hak en tas… en rommelig krullenkapsel… Dus… wie weet… ga ik nog een omablouse maken, met rokje met splitten en nepbontjasje!!

  

Stof jasje: Organza geborduurde jacquard (TST stoffen). Mooie snit jasje… wel smal bij de schouders heb ik het idee… maar dat moet je even nameten. Het jasje is in een prachtige kleur blauwe stof gemaakt. Dat is nu via de Knip voor een actieprijs te verkrijgen van € 49,94 voor € 44,95.

Stof jurk: Punta di Milano (TST stoffen). De stof moet het hem doen. Een Mandeladessin, ook een actiestofje van de Knip van € 29,95 voor € 26,95. Het patroon van het jurkje moet bij zo’n stofje héél simpel zijn en zo min mogelijk onderbrekingen hebben in de panden, want anders onderbreek je de Mandela. Bij dit jurkje moet je wel letten of het bij je past qua figuur, maar aan de andere kant kan je ook juist oneffenheidjes verdoezelen. Qua lengte is dit jurkje ècht alleen maar mooi als het wat kort is, want dat is lekker pittig. Langer wordt het een soepjurk, dus heb je niet zulke mooie bovenbenen of knietjes… dan is het óf niet dit patroon maken óf een bord lef eten bij je ontbijt en je gewoon nergens aan storen! Wat kan helpen is een mooie panty. Die verdoezeld oneffenheidjes en met hoge hakken aan lijken de benen langer en kan je dus ook met stevigere benen wat meer hebben.

  

Stof top: Jersey met bubbeltjesstructuur en katoensatijn met stretch (TST stoffen). Een drie keer niksos stofje nu van € 27,95 voor € 24,95… oef…!! De pas, manchetten en het ceintuurtje vind ik leuk… de rest laat maar zitten. Als het nu volledig van dat blauw was geweest…

Stof blouse: gewassen satijn van polyester (TST stoffen). Stof rok: Stretch satijnkatoen met randdessin (TST stoffen). Ik blijf die strik niet wauws vinden als ik het zo zie… Gewoon losgooien die handel, knoopje los… Maar de kleur van de stof is prachtig. Nu van € 9,95 voor 8,95. Er bij een rokje van een stofje met een randdessin, van € 29,95 voor € 26,96. Het rokje is een mooi eenvoudig modelletje, het stofje doet het hem. Wil je hem wat kittiger gewoon een stukje korter maken.

  

Stof jurk: Duchesse zijde (Toptex). Lezerswensjurk… Audrey Hepburn is een mooi stijlicoon en was de muze van couturier Hubert de Givenchy. De cocktailjurk, tenminste zo wordt het hier genoemd… want eigenlijk is een cocktailjurk een zwikkie korter dan deze jurk. Een cocktailjurk hoort namelijk op of nèt onder de knie te zijn en deze jurk is riant onder de knie, maar soit… het is een mooie jurk.

Hier op de paspop oogt de rok wat iel, maar dat komt omdat een paspop geen benen heeft en dit soort jurken heeft, om mooi te vallen, eigenlijk een petticoat nodig, al is het maar een dun exemplaar… De valling van de rok is dan véél mooier. Het model van de jurk is héél eenvoudig en dat is ook wat past bij Audrey Hepburn, vooral als het jurkje in het zwart zou zijn gemaakt. Ik zou niet snel voor dit glanzende soort stof kiezen en zeker deze kleur niet, maar dat de jurk uni is, dat maakt veel goed. Mooie schoentjes erbij, haar, make-up, sieraden… helemaal af!!

Deze keer staat een blouse met een kraag met staander helemaal uitgewerkt met tekeningen beschreven.

  

Oef!! Tja… de omastrik… of truttige strik bij een blouse, die soms verrassend ineens heel leuk is als er een knalgroen nepbonten jasje bij wordt gedragen. Wat is het nou… Ik denk dat het héél belangrijk is van welk stofje het wordt gemaakt en wat er verder bij wordt gedragen. De complete look!! Allerlei printjes en tintjes bij elkaar kan best leuk of mooi staan, (maar dan wel zonder die mega grote bril linksonder, dat is zonde!!). Als printjes en kleurtjes door elkaar worden gebruikt, dan hebben ze ook iets gemeen… allereerst de verschillende printjes, maar het belangrijkste… de kleurtjes komen in elk stofje met printje wel voor. Al is het maar pietsie, dat is de link en dan kan er héél veel!!

Het voorbeeld rechts is een donkerblauw exemplaar waar kant aan de manchetten zijn verwerkt, maar ook het stofje van de strik. En aan de strik zit ook weer het kant van de manchetten verwerkt. Het is belangrijk dat er linken zijn… Ergens moet iets terugkomen… en dat zie je aan het resultaat… ineens kan het toch wel leuk zijn…

  

Dame links: Stof jack: Geborduurde flannel (Nooteboom). Stof broek: Soepele tweed (Nooteboom).

Dame midden: Stof jack: Imitatie-lammy (Nooteboom). Stof broek: Fluweelkatoen met slangenprint (Nooteboom).

Dame rechts: Stof jack: Reliëftricot (Nooteboom). Stof broek: spijkerstof (Nooteboom).

Het jasje is door de stofjes erg verschillend en dat is natuurlijk ook de bedoeling, zodat iedereen met een andere smaak en stijl zichzelf er wel in ziet lopen. Het modelletje is eenvoudig en is niet al te moeilijk te maken.

De Broek is door het stofgebruik ook elke keer anders. Het gekke is, dat ik bij de spijkerstoffen versie geen naad zie lopen op de broekspijp, en die moet er duidelijk zijn… Nu is het op de andere voorbeelden ook niet duidelijk, maar dat komt neem ik aan door de print.

  

Dame links: Stof jack: Gemêleerde wolvilt (Nooteboom). Stof broek: Stretchkatoen met paisleyprint (Nooteboom).

Dame midden: Stof jack: Geborduurd wolvilt (Nooteboom). Stof broek: Keperkatoen met stretch (Nooteboom).

Dame rechts: Stof jack: Reliëftricot met ingebreid motief (Nooteboom). Stof broek: Keperkatoen met Tie Dye-dessin (Nooteboom)

Zie hierboven…

De maand van oktober heeft altijd een bijlage…. deze keer vind ik de cover niet wauwie… Vorig jaar was de cover wel zwiep, graai en bladeren maar, ook de cover van het “hoofdblad” zeg maar. Maar goed… het gaat er om wat er verder in staat natuurlijk!!

  

Stof jas: Wolvilt met partchworkdessin. Stof broek: Soepele stretchdenim. Voor mijn lijf is de jas ietwat te recht, maar voor iemand anders is het een ideale jas. De broek is ook mooi, ik weet alleen niet of die lusjes bij de zakken praktisch zijn, want als ik iets in mijn zakken stop krijg ik de kriebels als ik steeds lusjes vast en los moet maken. Er zit een ingeperste vouw in de pijpen, dat is iets wat ik weg zou laten, want dat vind ik gewoon niet mooi.

Stof vest: Double face-breistof, aan de ene kant gemêleerd blauw, de andere kant grijs. Stof rok: Klassieke tweed. Leuk spul is dat Double-face-breistof… twee verschillende kleuren in één stof. Is leuk om mee te werken of als het jasje niet gevoerd is, leuk om dan een ander kleurtje te zien aan de binnenkant. Ik vind dit jasje wel leuk, op een strak rokje zoals hier. Het rokje is in drie stukken verdeeld met een accent op elke deelnaad met franjeband. Ik weet niet of ik dat mooi zou vinden bij mezelf, maar dat is denk ik een kwestie van uitproberen en in de spiegel kijken. Op het rokje zou ik wel een wat gladdere top op dragen, Nu wijkt de top aan de onderkant en dat vind ik niet zo mooi. De hoed mag van mij weer aan de kapstok. Is niet mooi bij dit setje…

Stof jurk: Joggingstof met opdruk van wollen visgraatweefsel. Dat is een geinig stofje printje. Je zou denken dat je een wollige visgraat aanhebt, en het is gewoon gladde joggingstof. Het modelletje van het jurkje is héél simpel. Mooie halslijn, leuke driekwart mouwen. Kijk wel uit als je een buikje heb, want dan wil die springplooi misschien open gaan staan, Misschien een stukje dicht stikken of misschien valt het juist wel mee. Leuk gecombineerd met de zwarte panty en enkellaarsjes. Ik heb wel het idee dat het jurkje bij de schouders wat smalletjes is, Eventueel dat iets aanpassen.

  

Dame links: Stof sweater en muts Wollen tricot. Stof broek: viscose met fijn ‘batikdessin. Wollen tricot, dat lijkt me héérlijk warm voor jurkjes, maar hier is de stof gebruikt voor een sweater en een muts. De sweater heeft een leuk lengteverschil voor en achter. Is leuk op een strakke jeans. De broek is qua model niet mijn ding met zo’n schuine overslag… dat gaat altijd een luchtbel veroorzaken, dus die zal niet op mijn lijstje komen. Hoewel die qua comfort vast lekker zit, want met elastiek achterin de taille zit ‘ie heerlijk en blijft ‘ie ook goed zitten waar die moet zitten.

Dame midden: Stof sweater: Jogging met vlekkendessin. Dit is de sweater van daarnet op dat strakke rokje. Ik vind het toch een te wijd gevalletje. Jaren 80 is niet mijn ding.

Dame rechts: Stof jurk: Viscose met modieuze patchwork-print. Een jurkje met raglanmouwen, dat draagt lekker, Eenvoudig modelletje, te tailleren met een ceintuurtje van dezelfde stof. Qua stof kan je van alles gebruiken als het maar een soepelvallend stofje is, want door de springplooi in het bovenlijfje loop je anders risico dat het stijf blijft staan en dát is niet de bedoeling.

  

Stof Sweater: Joggingstof met groen craquelé-patroon. Stof broek: Viscose met subtiele bloemetjesprint. Dezelfde korte top als daarnet, maar hier valt het eigenlijk wel mee, of zou hier het fotomodel een korter bovenlijf hebben of zo… Géén idee, maar als de top wat langer valt, zoals hier, dan zou ik hem wel aan willen, mits natuurlijk met een mooi stofje. De broek vind ik ècht niet mooi met die overslag-achtige plooi aan de voorkant.

Stof jasje: Stretchkatoen met jacquarddessin. Stof rok: Wollen flanel. Op de technische tekening zie ik wat anders dan het exemplaar van stof… Hoewel ik heus wel zie dat het hetzelfde patroon is… vind ik die van stof niet wauws en dat komt door het stofje. Het rokje oogt nu ook veel stijver, net als het jasje… Flaphoed maakt het niet veel beter op, Terwijl elders dezelfde hoed niet stoorde… Blijkbaar kan een hoed bij de één prima zijn en bij de ander mag ‘ie de deur uit… In dit geval mag de hele set de deur uit.

Stof jurk: Double face-tricot, aan een kant jacquard, binnenkant donkergroen. Hier weer dat leuke jurkje met springplooi. Mooie laarzen en panty. Oké druk stofje, maar het jurkje blijft mooi! Volgens mij heb je dit jurkje best snel in elkaar zitten…

  

Stof jasje: Fijne boucléwol. Stof rok: Gemêleerde katoenpolyester. Het jasje van daarnet, maar dan in een boucléstofje. Beetje Chanel alure heeft het zo. Ik vind het leuk, zelfs het kraagje vind ik leuk…. Poeh zeg!! De wonderen zijn de wereld nog niet uit! Rokje is ook leuk, maar die vond ik de allereerste keer al leuk. Dat franjeband weet ik nog steeds niet, maar dat komt misschien omdat ik brede heupen en stevige bovenbenen heb en denk dat dat de boel alleen maar nog meer accentueert.

Stof top: Viscose met grafisch dessin. Dit is de sterk verkorte versie van de jurk met raglanmouwen. Leuk modelletje maar hier zie ik bij de springplooi wel dat bij een grotere cupmaat je goed moet opletten of het wel mooi is. Dus meet goed de maat na, want de Knip houdt een standaard eb elke maat Cupmaat B aan en dat heeft niet iedereen!!

Stof jurk: Joggingstof met dégradé breisel-print. Dit is ook weer zo’n lollig stofje. Niet dat ik het een mooi stofje vind, maar grappig vind ik het wel dat je denkt dat iemand een ingewikkeld gebreid reliëfjurkje aan heeft en het blijkt gewoon een glad joggingstofje te zijn. Nog steeds een leuk modelletje, alleen de ceintuur is misschien in het zwart iets te zwaar/te breed. Misschien in hetzelfde tintje als de jurk mooier. De schoenen zijn hopeloos, maar dat zal je wel niet verbazen.

  

Stof vest: Stevige wollen tricot. Stof sweater: Wollige tricot met Navajo-dessin. Stof broek: Stretchjacquard. Weer de set van vest, sweater en broek. Een ideale set als je her en der een rolletje te veel heb zitten. Kan perfect verdoezeld worden en de set is ook nog eens comfortabel en heerlijk warm.

Stof Sweater: Tricot met wol-look. Stof broek: Bruinroze softe tweed. De andere sweater met dezelfde broek. Is qua snit niks op aan te merken… qua stof mwa… laarsjes leuk, maar passen qua kleur er niet bij… Gewoon dragen bij mooie jeans,… of mooie spijkerblauwe of grijze stoffen….

Stof top: Viscose met stropdasprint. Hmmm bij deze blouse zie je weer dat de springplooi open gaat staan… Dat was bij het jurkje niet het geval. Even terugbladeren hoor… zoek de verschillen…Ahh gevonden… Fotomodel met het jurkje aan heeft kleine cup… en de fotomodellen met de blouses hebben wat meer hout voor de deur… Tsja… maar ze hebben ook weer niet zóveel voor de deur dat je denkt dat ze meer dan cup B hebben (de standaard maat van Knip Mode). Dat toch ook weer niet… Dit modelletje is misschien verstandig om eerst van een proefstofje te maken, zodat je kan zien of het mooi valt. Eventueel een de plooi een stukje instikken, zodat het niet zo trekkerig open ploft…

  

Stof vest: Dubbel breisel in patentsteek, met zwarte binnenkant. Stof jurk: Viscose met folkloristisch randdessin. Een lekker woonvest… zálig warm in koude dagen en ontzettend leuk met die stoere laarzen en op dat jurkje met raglanmouwen, die nu wéér niet open valt… Hoe zit dat… Grrr… Is namelijk hetzelfde fotomodel als daarnet die de blouse aanheeft waarvan de plooi open springt. Sjucht…

Stof jas: Jacquard-mantel-velours met ingeweven ruit. Oef… dit is wel een heel stijf exemplaar… Tenminste zo oogt de jas…

Stof jurk: Viscose-tricot met print van grof breisel. Weer een lollig printje. Moet een veelkleurig breisel lijken, maar is een tricot van viscose… Het jurkje blijft leuk, maar is bij de schouders bij deze dame wel héél erg smal… Of heeft dit fotomodel gewoon brede rechte schouders… kan natuurlijk ook hè…

Het patronenoverzicht, ja deze keer zonder hulptroepen van Bridget… Helemaal puntjegaaf erop gekregen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *