De Elodie zonder mouwtjes…

Dit is de Elodie voor de jongste gemaakt met strik!

Deze strik is een brede band afgewerkt met satijnband, die alleen aan de bovenkant zit vastgestikt aan het voorpand.

Dit is de Elodie die ik heb gemaakt vlak voor de erf-fair van Ingrid van ’t Brocante sfeertje. Het jurkje is van een katoentje die heel glad aanvoelt maar minder soepel is als een gewoon katoentje. Het is een snoepig engels-achtig roosjesstofje in het héél licht blauw met een groenige waas erover. Ukkepuk wilde alle toeters en bellen aan kant, roesels, lintjes, kraaltjes, strikjes van fluweelband, géén mouwtjes en op het laatst toch een vaste onderrok en geen losse… dus de jurk is uiteindelijk volledig gevoerd met dunne poplin…

Deze strik is een afgewerkte band van 5cm breed (excl. naadtoeslag) en is dubbelgevouwen door de tunnel voor en achter getrokken. Daardoor heeft ze tóch een gróte strik. Precies wat ze wilde!

Ze wilde strikjes! Hm…  over die fluwelen strikjes had ik zo mijn twijfels. Het stofje is namelijk al zoet genoeg dacht ik zo… Dus ik maakte eerst de basis van de jurk en alle toeters en bellen dat komt later wel… Maar strikken van dezelfde stof kan ik wel direct verzinnen. Eén grote aan één kant op de schouder en één grote strik op haar rug… 

De strik op haar rug heb ik de volledige breedte van de stof gebruikt (1,40m breed) en ca 11cm hoog afgewerkt met satijnband. De strikband is alleen aan de bovenkant vastgestikt aan het voorpand,  zo breed als de twee middelste rokbanen, precies op de grens van bovenlijfje naar rok.

De onderjurk heb ik gemaakt uit het bovenlijfje met daaronder allemaal verschillende formaten rechte stroken. Als ik de onderjurk maak van de wijde rokbanen met daaraan nog een rimpelstrook, zou de jurk met dit stofje wel héél erg wijd gaan staan.

Dus heb ik de volgende stroken aan het bovenlijfje gezet:

Strook 1: De omvang van de rokbanen op borsthoogte gemeten en de hoogte tot nèt boven de taille laten eindigen. 

Strook 2: De omvang van strook 1 x 1,5. De hoogte tot een centimeter of 8 boven de zoom van de rokbaan. 

Strook 3: De omvang van strook 2 x 2. De hoogte tot het net een 1,5 cm onder de rok uit kan piepen.

De kantjes aan de onderrok heb ik er pas aangezet nadat ze hem gedragen had naar de erf-fair….. Ik wilde eerst de rimpelstrook zonder toeters en bellen doen, maar ja, ze wilde tóch wat kantjes en bandjes….. dus in de onderrok heb ik ze verwerkt. Bridget vind ze prachtig onder haar jurk. Bij bij het lopen, zwieren en draaien is het te zien, het steekt nèt onder de zoom uit! 

Farbenmix zomerjurkje Elodie zonder mouwtjes! 

Zo is de Elodie zonder mouwtjes uiteindelijk geworden. Een beetje Laura Ashley-achtig van vroeger toen ik klein was. Mijn ouders gingen naar die winkel om behang en gordijnen uit te zoeken voor de slaapkamers. Ik stond altijd bij die jurkjes te kijken, prachtig vond ik ze. Het bleef helaas bij kijken… Dit jurkje staat mijn jongste dochter prachtig. Zal eens een kiekje nemen met haar er in. Maar het weer is nu niet te pruimen, dus we doen het maar even met de paspopdame, die vind dat hélemaal niet erg!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *